Pin It

fiaccola-2sangue donazione albaniaDona il tuo sangue per dare la Vita. Un grande evento del quale diamo notizia così come ci è stata trasmessa. La redazione.

"Tirana - Albania: Quest'anno all'Assemblea della Federazione Internazionale Donatori Sangue, FIODS http://www.fiods.org/0000/?page_id=74 cui siamo membri dall'aprile 2010, abbiamo conosciuto l'associazione donatori sangue della Grecia, che da 10 anni per promuovere la donazione del sangue, organizza "la fiaccola della solidarietà", una sorta di torcia olimpica, che passa per le città greche promuovendo la donazione del sangue. Quest'anno ci hanno proposto di passare il confine è arrivare in Albania. 

bandiera greca 1bandiera albanese 1La fiaccola arriverà a Gjirocastro (città del sud al confine con la Grecia) il 22 settembre e ci sarà una manifestazione con il sindaco ed una donazione con la città, poi la fiaccola il giorno dopo 23 settembre arriverà a Kavaje (una città con un alto tasso di talassemia) attività e donazione con il sindaco, già nostro donatore dallo scorso anno.

ll pomeriggio del 23 la fiaccola da Kavaja (accompagnata dal gruppo Steel Wings) arriverà a Tirana, il sindaco ha messo a disposizione la banda e il gruppo dei danzatori di balli popolari albanesi. Fra i tedofori ci saranno: diversi studenti delle scuole ed università, donatori del gruppo Intesa San Paolo, gli Scout, il gruppo dei controllori dell'aeroporto ed la giornalista televisiva Rudina Magjistari, che molto entusiasta all'iniziativa non solo ha accettato di portare la fiaccola nell'ultimo tratto prima di consegnarla al sindaco ma una troupe della sua TV (Klan) seguirà l'attività da Gjirokastro fino a Tirana, lunedì ci ha anche invitati ospiti nella sua trasmissione.

dona il sangueL'attività a Tirana sarà domenica 23 settembre inizierà alle 17.00 (il percorso Rr. Dursit Ministria e Arsimit fino al Parku Rinia - tek Taivani) fino alle 20.00 si potrà donare sangue presso la tenda montata dal gruppo Scout. Abbiamo pensato che un gruppo di bambini porti la fiaccola, nella parte finale del percorso, per poi passarla a Rudina Magjistari.

Ps: se puoi fai girare la mail fra tuoi amici. Allego documento in albanese. (Se cliccate sull'immagine sotto a sinistra - prot. n. 21/2012 si aprirà il documento - ndr) 

prot. n. 21/2012                                                                                                          donazione sangue jpegTirana 15.09.2012

, si çdo vit për të përballuar mungesën e rëndë të gjakut, shoqata jonë në kuadrin e Strategjisë Kombëtare për promovimin e dhurimit vullnetar, anonim dhe të pakompensuar të gjakut, ka ndërmarrë në bashkëpunim me: Ministrine e Shëndetësisë, Qendrën Kombëtare të Transfuzionit të Gjakut dhe Shoqatën e Talasemisë, një sërë aktivitetesh, të cilat kanë filluar në stinën e verës, për të ndërgjegjësuar popullatën mbi këtë temë kaq të rendësishme për shoqërinë Shqiptare.

Aktivietet kanë filluar me paradën e motoçiklistëve Stellwings në Bulevardin Dëshmorët e Kombit, të djelën me 15 korrik, të cilët e përfunduan atë me një moment të dhurimit të gjakun në Parkun Rinia.

Nisma pasuese të cilën po ndërmarrim, është fryt i një bashkëpunimi me Shoqatën Greke të Dhuruesve Vullnetarë të Gjakut, filluar në prill të 2011, me rastin e Asamblesë së Përgjithshme të Federatës Ndërkombëtare të Dhuruesve të Gjakut (FIODS), anëtarë të sëcilës jemi që prej 2010 http://www.fiods.org/0000/?page_id=74.

Aktiviteti titullohet “Flaka e Dashurisë dhe e Solidaritetit” dhe konsiston në, pasimin e flakës (si flaka olimpike) nga sportistë dhe personazhe Vip, në qytete të ndryshme, dhe ka si qëllim: nxitjen dhe sensibilizimin e popullsisë për dhurimin e gjakut një akt i lartë qytetarie dhe solidariteti human.

Këtë vit “flaka” do të kalojë në kufi me Greqinë dhe do të hyjë në Shqipëri nga qyteti i Gjirokastrës. (shih dokumentin e bashkangjitur). 

Programi është si më poshtë vijon:

  1. 1)Me 22 shtator në mëngjes mbërritja e flakës nga Greqia në Shqipëri nga Gjirokastra e pritur nga Kryebashkiaku i qytetit: do të organizohet një moment dhurimi gjaku nga ora 10.00 deri nw 12.00, me të gjitha komunitetet fetare dhe shoqatat civile të këtij qyteti.

  2. 2)Pasdite flaka do të mbërrijë në Fier gjaku (qytet simbol përsa i përket shkallës së lartë të talasemisë) do të organizohet një moment dhurimi gjaku nga ora 16.00 deri nw 18.00, me të gjitha komunitetet fetare dhe shoqatat civile të këtij qyteti.

  3. 3)Me 23 shtator mbërritja e flakës në Kavajë, e pritur nga Kryebashkiaku i qytetit: do të organizohet një moment dhurimi gjaku nga ora 10.00 deri nw 12.00, me të gjitha komunitetet fetare dhe shoqatat civile të këtij qyteti.

  4. 4)Mbasditen e 23 shtatorit mbërritja e flakës në Tiranë, e pritur nga Kryebashkiaku i qytetit: do të organizohet një moment dhurimi gjaku ne Parku Rinia (tek Taivani) nga ora 17.00 deri nw 20.00, dhe feste me të gjitha komunitetet fetare dhe shoqatat civile të këtij qyteti.header1

Për informazione të mëtejshme kontatoni me dr. Natale Capodicasa cell: 068 4047600  

natale capodicasaNatale Capodicasa (President) Albania

Organizata Shqipe tare e Dhuruesve

Vullnetare te Gjakut “DhVGj”

Uff. (+355) 42223906 Mobile: (+355) 684047600

Skype: natale.capodicasa E-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Home-Page: www.dhurogjak.org

Aggiungi commento

10


Codice di sicurezza
Aggiorna